Midsummer

Denna midsommar var betydligt lugnare än förra. Eller iaf för min del. Berra och Anders festade gärnet medan vi andra tog det lite lugnare. Men så brukar det oftast vara. Förra året minns jag att jag kom hem vid halv 4 på morgonen och då vaknade mamma och kom ner och pratade. Lite senare kom även Jessica ner som hade  vaknat pga värmen. Det blev rena tjejsnacket;) Jag blev även påmind om att vi åkte till Morjärv dagen efter och kommer ihåg att jag var lite seg och bakis när vi skulle åka vid nio. Konstigt eller? Nä, hade druckit 40%-ig finsk sprit och varit vaken till 4 och sedan klivit upp 5 timmar senare och satt mig i en bil.
   I år hade vi en trevlig tillställning i Morjärv med familjen, kirunaborna och Jonas förstås. Vi åt god mat, drack god snapps, spelade kubb, krocket och massor av yatzy! Har även hunnit med att sola och gå på prom, hälsat på moster i Kamlunge och blivit riktigt irriterad på alla knott och andra kryp som far på en hela tiden! Min helg har varit underbar. Den var rikitgt välbehövlig efter veckans jobb. Men imorgon är det slut på ledigheten och dags att sätt fart i fabriken igen. Denna vecka kommer jag bara vara ledig lördag:( Men inget att hänga läpp för, jag tjänar bra så ska inte klaga! 

Dags att sova, dagen börjar tidigt imorgon. Tjugo över fem ringer väckarklockan och då är det bara att palla sig upp. Hoppas att alla har haft en lika underbar midsommar som jag!
  

Grattis studenter!

Idag är sommarlovet igång och det har varit en fantastisk dag! Jag vaknade upp bredvid min pojkvän Jonas som var lite lätt bakis men det var ändå jag som hade sov längst. Kan ha att göra med att jag bara sovit ca 5 timmar/natt de senaste 4 dagarna. I torsdagas var det klassfest på storsand som i och för sig inte var så mycket till klassfest. Mer idrottsfest, men riktigt trevligt var det! Efter att alla börjat dra vid tolv drog jag Mikko, Anton och Tom in till stan och kollade om några fortfarande var kvar på udden. Där fann vi några andra idrottselever som vi hängde med ytterligare någon timme innan vi började våran färd hemmåt. Jag sov nog inte förrän fyra och vaknade och somnade hela tiden från sju till nio:S Men det var lätt värt det, hade sjukt kul!
    Återigen till denna dag. Efter jag hade klivit upp vid tolv for jag hem och hämtade moppen och gymkläder och drog och tränade i en timme. Efter det mötte jag upp Jonas på storheden där vi handlade mat och köpte gardinstänger som vi sedan satte upp när vi kom hem. Jag lagade en jättegod middag som bestod av bbg-potatis och lövbiff med fetaost och soltorkade tomater i. Det blev även brunsås och sallad till. Väl mätt och belåten spelade vi Kampen om Luleå med David. Jag vann och David fetlosade;)

Road trip!

Efter många om och men hade slutligen jag, Jonas, Filippo och Adde bestämt oss för att göra en liten road trip till Jonas släktings stuga som ligger mellan älvsbyn och arvidsjour. Jag och Adde som aldrig hade varit där föreställde oss att stugan skulle vara ganska stor som en "normal" stuga. Men när vi får syn på det lilla pytteskjulet tappade vi hakan. Vars är den stora stugan? Tänkte vi. Vi trodde det vi såg var dasset. Men det visade sig att det var det som var stugan som egentligen är gjord för två. Det fanns en våningsäng där varje säng var ca 70 cm som vi låg två stycken i och trängdes. Det blev iaf ganska varmt efter ett tag!
   Vi hade med oss vin, trocadero, cola, korv, godis och nå mackor. Självklart lite vatten och fiskespön också. Min fiskelycka varade inte länge. Eller egentligen hade jag väl ingen fiskelycka alls. Efter kanske 7-8 kast sår jag att linan hade tjorvat ihop sig och att det var anledningen till att det inte gick att kasta så långt. Vad tror ni hände då? Jo då fastnade draget i ett träd som låg på botten och jag fick inte bort det! Otur. Jag och Adde nöjde oss med det och gick och satte oss vid elden och pratade och lyssnade på musik istället. Det var en riktigt mysig och trevlig tillställning som gärna får göras om:)

                  

                   

                  


Hurtigbullar!

Det var egentligen tänkt att vi skulle vara till Jonas farbrors stuga och fiska i dag men det blev inställt så vi tog en långpromenad istället. Vi startade från snällergränd och traskade hela vägen till storheden där vi handlade på Ica Maxi. Vi fortsatte i rask takt till Dollar Store där vi köpte lite diverse hushållstillbehör. Efter en lång runda var vi utmattade och ville hem fort. Vi timade bussen precis och kom hem precis då filippo ringer och hör om vi är hemma. Nu har "the bitches" precis kommit tillbaka från pizzerian med deras jävla pizzor som dom har tjatat om länge. Själv åt jag lite nudlar som skulle föreställa min lunch.
   Nu väntar degen på mig i köket som vill bakas ut så det är väl bäst att jag makar mig dit så den inte blir arg på mig;)


Vårruset 2009!

Linn frågade om jag skulle med och springa vårruset som sagt och jag var tveksam i början men efter att ha käkat lite glass på stan innan hemfärd så bestämde jag mig för att följa. Vi hade inte någon nummerlapp eller något. Vi ville ju bara springa. Men när vi kom i mål så höll dom ut medalj och en liten påse med lite smått och gott i. Även banan fick vi sedan gick vi vidare till vattnet. Vi sprang på 25 min! Det var riktigt kul och sedan fick man även gratis massage på vaderna eller låren! Efter massagen cylkade jag hem vilket kändes lite i benen...:P Jag sov iaf riktigt gott efter det.

                                


Där satt det!

Utklassning i högsta grad var det ID2NVA gjorde idag på idrotten. Vi spelade brännboll mot idotts-samhällsklassen och vi vann med typ 70 p;) Vi frivarva typ hela tiden och vi hade världens laganda. Vi hade dock inte hela klassen närvarande. Men jag antar att många inte står ut de sista dagarna då man bara ha betygssnack i de flesta ämnena. Men det är väldigt härligt att bara chilla och sitta utanför hälsans och sola! Det är ungefär det min dag har bestått av. Kemi, gymma(typ 20 min), sola, äta, sola, matte, sola och sedan idrott ute;)
    Nu är det snart dags att fara iväg till stan igen. Jag och Linn tänkte mygla in oss på vår ruset. Haha, det är ju trots allt allmän väg och vi vill bara springa så va fan;D


Felsteg

Det är märkligt hur livet kan förändras så fort. Bara på några månader kan ens tillvaro se helt annorlunda ut. Ibland gör man misstag. Ibland går allting snett. Det kan kännas som om ingenting någonsin kommer bli bra igen. Att allting bara är ett mörkt svart hål som man inte kan komma upp ifrån.
    Jag har kännt så. För mig gick allting snett. Tittar jag tillbaka på de senaste månaderna av mitt liv blir jag inte stolt över mig själv. Jag trodde jag mådde bra, jag trodde jag var lycklig men någonstans på vägen gick jag vilse. Vägen jag valde var en väg jag absolut inte ville följa. Jag gjorde misstag. Jag gjorde bort mig. Jag krossade hjärtan. Men framför allt, jag förlorade mig själv. Jag var inte jag längre. Jag märkte det men fick inget grepp om hur jag skulle stoppa det. Allt jag gjorde, gjorde bara saken värre.
   Men en dag då jag minst ande att det skulle komma insåg jag vad som höll på att hända. Ljuset gick upp för mig att jag inte ville leva så längre. Jag bestämde mig för att förändra tillvaron och förbättra mig själv. Förbättra synen på livet, synen på mina vänner, synen på skolan, synen på allt. Det viktigaste vi har här i livet är kärlek. Kärlek till familj, vänner och till livet. Utan den kommer det gå åt helvete. Det är inget man kastar bort. Vad som än händer ska den alltid finnas där. Det hoppas jag att alla förstår.


Flyttat och klart!

Nu skriver jag för första gången i Jonas nya lägenhet. Det börjar se hyfsat hemtrevligt ut nu. Lite saker på väggarna, mat i kylen och en matta så blir allt bra. Just det, får inte glömma att bordet måste upp. Det är inte så kul att sitta och käka i soffan med tallriken i knät.

Nu kurrar det i magen så vi ska sticka till ica och kolla om dom har öppet. Om inte ska jag fan kolla om det går en buss till storheden för jag ska ha nå fil eller något annat gott!!!


RSS 2.0