To old?

Vad händer med julkänslan? Det känns inte som att det är jul, har inte känt den årliga julkänslan när lucia börjar närma sig som stannar tills nyår har gjort sitt. Vad hände med allt det i år? Jag var inte ens och såg något lucia tåg. Det kändes inte ett dugg som min födelsedag, det kändes inte ett dugg som julafton, vad ska nyår kännas som? Igår var det som vilken annan dag som helst. Lite julmat, julklappar, kalle...Sedan var det film och bok som gällde i princip hela dagen. Nog för att det också var skönt. Hann ut en sväng med småttingarna också som inte är så små längre. Vi åkte lite skärtlapp men det var 20 minus ute så frös ihjäl om händerna.

Jag får hoppas att julkänslan återvänder den dagen man skaffar egna ungar och få dela deras julglädje med god mat, jultomte och klappar :)


för ovanlighetens skull...

Väderhelvetet tar kol på mig kan jag ju börja med att tala om. Kan det sluta att pendla mellan varmt och kallt och komma snö som ligger kvar på backen, vit och klar? Börjar bli satans less på att få blöta sockar så fort man stoppar ner skon i backen. Och inte minst att behöva vara livrädd för att halka på de ställen där gruset frusit in under isen och sedan bara halvt om halvt smällt upp igen!

Nog om tråkigtheter nu. Idag tog jag äntligen tillfället i akt och simmade istället för att gymma. Något jag tänkt göra sedan jag skaffade kort på Nautilus som ger mig tillgång till gratis bad. Det är ju typiskt att man inte använder den förmånen när man väl har den men idag var jag duktig och gjorde det. Vilket jag vill göra om snarast. Det var gudomligt härligt att få sprattla av sig i vattnet. Jag hade glömt bort hur härligt det var att glida på vattenytan länga efter länga och slippa känna svetten rinna. Något jag dock måste komma ihåg till nästa gång är ett par simglasögon. Jobbigt att blunda varje gång man stoppar huvudet under vattnet och sparkar iväg med benen.

Snart kommer Linn och då blir det lussekissfika blandat med OTH, vilket kommer bli otroligt mysigt!


underbart

Min dag har inte varit så spännande hittills om jag ska vara riktigt ärlig. Klev upp vid kvart över sju för att vara på jobbet till åtta. Jag och Anders knogade på och packade alladob i fyra timmar innan vi lessnade och for hem. Då väntade matteboken liggandes på mitt överbelammrade skrivbord... Suck tänkte jag, jag orkar inte! Men vad ska man göra? Vill jag få IG på nationella i matte D? Nej, självklart inte. Men plugga då!

Efter att jag roat mig med det ett tag bestämde jag mig för att lägga in en ny ljudbok på min telefon. Den här gången flickan som lekte med elden, vilket är den andra boken i Milleniumserien. I med pluggarna i öronen, fram med skidorna och på med pjäxorna-nu är det ormberget som gäller! Det hade mörknat och var näst intill kolsvart när jag stakade mig fram i den trögåkta snön genom skogen. Väl framme på ormberget insåg jag hur tungt det skulle bli att ta sig runt. Spåren var förjävliga och det pendlade mellan att vara bakhalt och trögåkt om vart annat. Men runt tog jag mig, helt uppslukad av ljudboken som ljöd i mina öron hela vägen enda hem och in genom dörren. Första skidturen är därmed avklarad och nu väntar bara bättre förhållanden men mycket skid och lek!

/Linn


winter

Äntligen har snön fallit och till och med legat kvar i några dagar. Det lyser verkligen upp min tillvaro i jämförelse med de trista grå gatorna när det regnar. I och med snön kan jag äntligen få göra min längdåkningskidedebut för iår! Vilket jag förhoppningsvis kommer göra imorgon efter jobbet. Är det inte allt för kallt kommer jag dra fram skidkläderna, ta fram skidorna och traska upp till ormberget för en tur på det nyplogade spåret!

Större delen av den här dagen har jag tillägnat mig åt att lyssna på ljudbok. En otroligt skön och avkopplande syssla medan man promenerar, tränar eller sitter på bussen. Idag satt jag först på biblo och lyssnade sedan i maten, på väg hem från skolan och även på gymmet. Det var Emelie som gav mig idén att börja lyssnar på ljudbok. Hon satt i sin lilla bubbla med en ljudbok i öronen vid varje lediga stund hon fick i skolan. Vad kan vara mer osocialt än det? Men jag fann det riktigt behagligt att sjunka in i sin egna lilla bubbla och vara ett med boken. Tidigare i veckan kunde vi sitta där och vara osociala tillsammans. Båda två försjönk i varsin ljudbok under färden från skolan till stan med ett uppehåll då vi provade kläder på ginaticot. Sedan fortsatte vi så hela bussresan hem tills vi nådde dörren till huset. otroligt skönt!


RSS 2.0